:: TERHANGAT DI PASARAN ::

Sabtu, 24 Disember 2011

MISTERI BATU AJAIB DI BATU SANGKAR

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Pelik tapi benar.. Kemuculan sebuah batu ajaib yang diberi nama angke-angke di Batu Sangkar, Sumatera Barat menambahkan lagi keunikan daerah tersebut yang sememangnya terkenal dengan keindahan alamnya.. Batu ajaib ni dikatakan boleh menjadi terlalu berat dan ringgan seperti kapas mengikut keyakinan orang yang cuba mengangkatnya..

Seorang wanita cuba untuk mengangkat batu ajaib ini di Batu Sangkar, Sumatera Barat.BATU SANGKAR - Kemunculan batu ajaib di Batu Sangkar, Sumatera Barat menambahkan lagi keunikan daerah ini yang sememangnya terkenal dengan keindahan alamnya.

Batu ajaib yang diberi nama angke-angke itu dikatakan boleh menjadi terlalu berat dan ringan seperti kapas mengikut keyakinan orang yang cuba mengangkatnya.

Batu itu dipercayai mempunyai kuasa sakti dan untuk mampu mengangkatnya, seseorang itu perlu membaca doa tertentu.

Ramai pengunjung yang datang cuba mengangkatnya tetapi tidak berjaya kerana berat batu itu boleh mencapai sehingga beratus-ratus kilogram.

Bagaimanapun penjaga batu ini akan memberikan petua bagaimana untuk mengangkat batu itu jika pengunjung membeli cenderamata yang dijual oleh mereka.

Batu ajaib ini dilaporkan telah mula dikunjungi orang ramai sejak 100 tahun lalu dan sebanyak tujuh generasi telah menjaganya. - AGENSI
P/S: Hurmmm.. Macam macam benda pelik timbul.. Ni semua kuasa Allah..

Sekian, Wassalam

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MENU ::

Dunia (142) Tempatan (90) Informasi (77) Kewangan (51) Unit Amanah (44) Video (36) Artis (22) Gosip (17) Pelik (16) Misteri (14) Seram (12) Filem (10) Gambar (10) Agama (9) Muzik (9) Atlet (8) Band (7) Raja Lawak (7) Lirik (6) Segmen (6) Sukan (6) Takaful (5) Kesihatan (4) Bloglist (3) Bola Sepak (3) Hukum (3) Produk (3) Ajaib (2) Blog (2) Blogger (2) Blogging (2) Novel (2) PRS (2) Gusti (1) Kerjaya (1) Personal (1)