:: TERHANGAT DI PASARAN ::

Isnin, 26 Disember 2011

VIDEO WANITA BERUSIA 30 TAHUN UMPAMA BAYI 9 BULAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pelik tapi benar.. Siapa sangka Maria Audete do Nascimento yang kelihatan seperti kanak-kanak berusia sembilan bulan ni sebenarnya telah berusia 30 tahun.. Tak percaya? Wanita ni berasal dari Brazil dan dilahirkan pada 7 Mei 1981.. Beliau dilahirkan dalam sebuah keluarga yang miskin di Ceara, Brazil..


Siapa sangka ‘kanak-kanak’ ini sebenarnya telah berusia 30 tahun. Maria Audete do Nascimento berasal dari Brazil dilahirkan pada 7 Mei 1981. Wanita ini dilahirkan dalam sebuah keluarga yang miskin di Ceara, Brazil.

Wanita berusia 30 tahun ini dijaga oleh ayah dan ibu tirinya, selepas ibu kandungnya meninggal dunia ketika Maria berusia 17 tahun. Seperti mana bayi yang berusia 9 bulan, begitulah sifat yang dialami oleh Maria. Dia tidak mampu untuk melakukan perkara seperti manusia normal yang berusia 30 tahun malah dia juga tidak mampu bertutur.

Atas sebab kemiskinan, keluarga Maria tidak mampu untuk memberikan rawatan yang sewajarnya ketika beliau masih kecil dan ketika ini semuanya seakan sudah terlambat untuk diubati.

Kemiskinan bukan bermakna tiada kasih sayang. Maria tetap dijaga oleh ayah dan ibu tirinya dengan baik. Bagi mereka Maria adalah kurniaan tuhan dan amanah tuhan kepada mereka.


Pakar di Fakulti Perubatan di Universiti Caera menyatakan yang punca perkara ini terjadi disebabkan Maria mengalami masalah kekurangan hormon tiroid yang teruk menyebabkan tumbersaranya terbantut.

Menurut pakar, masalah ini sebenarnya dapat diatasi dan Maria mampu untuk membesar secara normal jika dirujuk kepada pakar ketika dia masih kecil.

Namun segalanya sudah terlambat dan Maria tidak mampu membesar sehingga ke hari ini walaupun sudah berusia 30 tahun.
P/S: SubhanAllah.. Ni la kekuasaan Allah S.W.T..Hanya DIA yang mengetahui segalanya..

Sekian, Wassalam

4 ulasan:

syafiqakarim berkata...

naseb kite pd masa depan entah mcm mana tak tahu lagi.
hmm.tuhan menentukan semua.

tabik pengorbanan keluarga :)

Rozuan Ismail berkata...

Besar sungguh kuasa Tuhan. Semua ni peringatan untuk kita sentiasa mengingatinya

deen azmee berkata...

@syafiqakarim

yup.. betul tu.. tabik dkt family dia yg tabah mengharungi semua tu.. :)

deen azmee berkata...

@rozuan ismail

betul tu.. ni semua kuasaNYA..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MENU ::

Dunia (142) Tempatan (90) Informasi (77) Kewangan (51) Unit Amanah (44) Video (36) Artis (22) Gosip (17) Pelik (16) Misteri (14) Seram (12) Filem (10) Gambar (10) Agama (9) Muzik (9) Atlet (8) Band (7) Raja Lawak (7) Lirik (6) Segmen (6) Sukan (6) Takaful (5) Kesihatan (4) Bloglist (3) Bola Sepak (3) Hukum (3) Produk (3) Ajaib (2) Blog (2) Blogger (2) Blogging (2) Novel (2) PRS (2) Gusti (1) Kerjaya (1) Personal (1)