:: TERHANGAT DI PASARAN ::

Ahad, 25 Disember 2011

KEPULANGAN ASKAR AMERIKA SYARIKAT DISAMBUT DENGAN TEMBAKAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Seorang askar Amerika Syarikat (AS), Christopher Sullivan, 22, berada dalam keadaan kritikal selepas ditembak ketika pulang ke tempatnya.. Beliau merupakan askar yang terselamat dalam pengeboman bunuh diri semasa berkhidmat di Afghanistan..
CALIFORNIA: Seorang askar Amerika Syarikat (AS) yang terselamat dalam pengeboman bunuh diri semasa berkhidmat di Afghanistan berada dalam keadaan kritikal, Sabtu selepas ditembak ketika pulang ke tempatnya.

Ahli-ahli keluarga memberitahu akhbar San Bernardino Sun akhbar bahawa Christopher Sullivan yang berusia 22 tahun telah ditembak pada malam Jumaat ketika rakan-rakan mengadakan parti meraikan kepulangannya.

"Anak saya tidak sepatutnya jadi begini. Beliau telah berkhidmat untuk negaranya," kata ibunya, Suzanne Sullivan, memberitahu akhbar itu.

Beliau berkata anak lelakinya telah ditembak dua kali di bahagian belakang, yang menyebabkan tulang belakangnya hancur dan dia lumpuh.

Pihak polis berkata berlaku pertengkaran melibatkan abang Sullivan dan rakan-rakannya di parti tersebut.

Apabila Sullivan cuba meleraikan pertengkaran, seorang lelaki mengeluarkan pistol dan melepaskan tembakan pada Sullivan.

Lelaki bersenjata itu sempat melarikan diri dari tempat kejadian sebelum polis tiba.

Sullivan pernah cedera dalam serangan pengeboman bunuh diri tahun lepas di Kandahar semasa berkhidmat dengan Angkatan Tentera.

Beliau mengalami kerosakan otak dalam serangan itu dan telah pulih ketika ditempatkan di Kentucky. - AP


Sumber: mStar


P/S: Malang tidak berbau.. Setiap kejadian tu ada sebab musababnya.. Jika keluarga Sullivan berasa sedih atas insiden yang berlaku terhadap anak mereka.. Bayangkan pula kesedihan dan kesengsaraan warga Afghanistan yang ditindas?

Sekian, Wassalam

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MENU ::

Dunia (142) Tempatan (90) Informasi (77) Kewangan (51) Unit Amanah (44) Video (36) Artis (22) Gosip (17) Pelik (16) Misteri (14) Seram (12) Filem (10) Gambar (10) Agama (9) Muzik (9) Atlet (8) Band (7) Raja Lawak (7) Lirik (6) Segmen (6) Sukan (6) Takaful (5) Kesihatan (4) Bloglist (3) Bola Sepak (3) Hukum (3) Produk (3) Ajaib (2) Blog (2) Blogger (2) Blogging (2) Novel (2) PRS (2) Gusti (1) Kerjaya (1) Personal (1)