:: TERHANGAT DI PASARAN ::

Khamis, 12 Januari 2012

BURUNG JENJANG DITEMUI MERAYAU-RAYAU DI CALIFORNIA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Seekor burung jenjang merayau-rayau di sebatang jalan raya di Encinitas, California.. Spesis burung ini pada kebiasaannya hanya terdapat di negara Afrika..

Reuters SEEKOR burung jenjang yang ditempatkan Jabatan Perkhidmatan Haiwan di Carlsbad, Amerika Syarikat kelmarin.Seekor burung jenjang yang pada kebiasaannya terdapat di Afrika ditemui merayau-rayau di sebatang jalan raya di Encinitas, California pada Sabtu lalu.

Burung itu dipujuk memasuki sebuah garaj milik seorang wanita yang menemui haiwan tersebut semasa dia berjalan bersama seekor anjing di laluan ke rumahnya.

Wanita itu kemudian menghubungi Jabatan Perkhidmatan Haiwan kelmarin yang membawa burung tersebut ke sebuah pusat perlindungan di Carlsbad.

Seorang lelaki yang mendengar berita mengenai burung tersebut kemudian menghubungi jabatan perkhidmatan haiwan itu dengan menyatakan ia adalah miliknya. - Agensi


Sumber: Kosmo! Online

P/S: Haha! Macam mana la spesis burung ni boleh sesat dekat sana.. Terlepas

Sekian, Wassalam

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MENU ::

Dunia (142) Tempatan (90) Informasi (77) Kewangan (51) Unit Amanah (44) Video (36) Artis (22) Gosip (17) Pelik (16) Misteri (14) Seram (12) Filem (10) Gambar (10) Agama (9) Muzik (9) Atlet (8) Band (7) Raja Lawak (7) Lirik (6) Segmen (6) Sukan (6) Takaful (5) Kesihatan (4) Bloglist (3) Bola Sepak (3) Hukum (3) Produk (3) Ajaib (2) Blog (2) Blogger (2) Blogging (2) Novel (2) PRS (2) Gusti (1) Kerjaya (1) Personal (1)