:: TERHANGAT DI PASARAN ::

Sabtu, 29 Disember 2012

LIRIK LAGU DISH - KITA MELAYU

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Fuh! Lama aku tak kongsi lirik lagu dekat blog ni. Kali ni aku nak berkongsi pula salah satu lirik lagu dari album terbaru kumpulan Dish yang berjudul "Deklamasi". Siyes lirik lagu yang aku nak kongsi ni memang padu! Tak caya mai korang layan klip video dekat bawah ni dulu.







Dish - Kita Melayu


Melayu mudah lupa
Ayuh bangsaku bangkit semula
Melayu mudah lupa
Kita ini siapa? Datang dari mana?

Melayu takkan layu
Dinusantara kita bersatu
Malayu takkan maju
Jika asyik mengumpat
Tak kira tempat

Oh mengapa kita terus sengketa
Satu persatu bangsaku gugur

Ku merasakan jiwaku melayang
Ku merahsiakan apa yang ku cari

Hang Tuah pun berkata
Takkan melayu hilang di dunia
Oh melayu sedarilah
Hentikan angan oh Mat Jenin kita

Oh mengapa kita terus sengketa
Satu persatu bangsaku gugur

Ku merahsiakan apa yang ku cari
Ku merasakan jiwaku melayang

Cukup sudah apa yang telah ku rasa
Cukup ku terima semua ini
Jikalau yang kau tahu
Hanyalah terbaik untuk diriku

Cukup sudah apa kau rasa?
Cukup terima semua ini
Cukup sudah apa kau rasa?

Oh tak mungkin
Tak mungkin ku lupakan kesalahanku
Tak mungkin
Tak mungkin ku lupakan kesalahanku

Tak mungkin
Oh tak mungkin
Hilang…

Oh tak mungkin
Tak mungkin
Hilang…


Sumber: Youtube


P/S: Amacam? Sempoi lirik diorang kali ni? Nak tahu lebih pasal kumpulan Dish ni korang boleh layari laman Facebook, Twitter atau Myspace diorang okay. Chow!

Sekian, Wassalam 

1 ulasan:

ahsfantasy Ryu berkata...

Baru kenal dengan kumpulan ni,
terima kasih atas perkongsian :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: MENU ::

Dunia (142) Tempatan (90) Informasi (77) Kewangan (51) Unit Amanah (44) Video (36) Artis (22) Gosip (17) Pelik (16) Misteri (14) Seram (12) Filem (10) Gambar (10) Agama (9) Muzik (9) Atlet (8) Band (7) Raja Lawak (7) Lirik (6) Segmen (6) Sukan (6) Takaful (5) Kesihatan (4) Bloglist (3) Bola Sepak (3) Hukum (3) Produk (3) Ajaib (2) Blog (2) Blogger (2) Blogging (2) Novel (2) PRS (2) Gusti (1) Kerjaya (1) Personal (1)